Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Una din companiile municipale, înființate de Gabriela Firea, promite finalizarea Pasajului Doamna Ghica până la toamnă / Specialiștii din domeniu spun că este imposibil

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 august 2020 Etichete: , ,

Trustul de Clădiri Metropolitane, companie municipală înființată în mandatul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, promite finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica în toamna acestui an. De cu totul altă părere este Asociația Pro Infrastructură (API), care a observat un avans extrem de modest al lucrărilor. În plus, ONG-ul a atras atenția asupra anulării licitației pentru realizarea tablierului metalic.

Ce promitea Gabriela Firea în urmă cu un an

Pe 23 septembrie 2019 Gabriela Firea a anunțat semnarea autorizației de construirea pentru construirea Pasajului suprateran Doamna Ghica, aflat la intersecția Șoselei Colentina cu Strada Doamna Ghica. Edilul promitea finalizarea lucrărilor într-un termen de 12 luni, altfel spus pe 23 septembrie 2020, cu patru zile înainte de alegerile locale.

Cum 23 septembrie a devenit „la toamnă”

Cu lucrările la pasaj au bătut mai mult pasul pe loc, iar finalizarea până la alegeri nu mai era posibilă, Gabriela Firea a promis pe data de 3 iunie finalizarea „în această toamnă”.

„La toamnă” a spus vineri, 14 august, și compania municipală care efectuează lucrările la acest pasaj, Trustul de Clădiri Metropolitane.

„Lucrările la Pasajul Doamna Ghica continuă într-un ritm concentrat, tratând cu seriozitate termenele asumate, astfel încât sunt analizate și implementate măsurile necesare pentru a asigura execuția lucrărilor în conformitate cu programul de execuție și pentru a finaliza lucrările în această toamnă”,  se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Trustului de Clădiri Metropolitane.

API: Lucrările sunt într-un un stadiu incipient

În schimb, Asociația Pro Infrastructură, care a realizat la începutul lunii august o filmare din dronă, susține că proiectul se află într-un stadiul incipient de execuție. Totodată, API a atras atenția asupra anulării licitației pentru realizarea tablierului metalic.

„Deși primarul Firea afirmă în mod mincinos că acest proiect va fi finalizat în această toamnă, se poate observa cu ochiul liber că lucrările sunt într-un un stadiu incipient, executându-se operațiuni la fundațiile podului, relocări de utilități sau la bretelele prin care va fi deviat traficul. În plus, licitația pentru realizarea tablierului metalic a fost anulată recent.

Solicităm autorităților locale mai multă responsabilitate în declarații, canalizându-și astfel energia spre adevăratele blocaje ale proiectelor de infrastructură din București,” arată Asociația Pro Infrastructură.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW