Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Una caldă, una rece | Fostul șef al FRF, Mircea Sandu, achitat alături de soție într-un dosar DNA, la două zile de la trimiterea în judecată de DIICOT

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 8 octombrie 2020 Etichete: , ,

Mircea Sandu a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Soția sa, Elisabeta Sandu, a fost de asemenea achitată. Decizia luată de Tribunalul București nu este definitivă.

Potrivit minutei, cei doi au fost achitați pe motiv că fapta nu există.

Achită pe inculpatul Sandu Mircea (…) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită (…), întrucât fapta nu există. (…) Achită pe inculpata Sandu Elisabeta (…) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită (…) întrucât fapta nu există. (…) Dispune ridicarea măsurilor asigurătorii. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 08.10.2020”, se arată în minuta Tribunalului București.

DNA: Mită pentru asistență juridică

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție susțin că Sandu ar fi primit șpagă de la două persoane, printre care reprezentanta unei societăți de avocatură.

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, potrivit DNA. 

În baza acestor contracte, în 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei, mai spun anchetatorii.

Achitarea vine la doar două zile după ce un alt parchet, DIICOT, l-a trimis în judecată pe Sandu pentru evaziune fiscală în dosarul bazei sportive din Buftea.

CITEȘTE ȘI: RECHIZITORIU – Detalii din dosarul fostului șef FRF Mircea Sandu, trimis în judecată pentru delapidare și spălare de bani | Pe ce au pus procurorii DIICOT sechestru

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *