Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Un ziar antisemit, plin de propagandă rusă, distribuit spectatorilor la Teatrul Național înaintea unei reprezentanții a lui Dan Puric

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 martie 2022

Anchetă la Teatrul Național, după ce duminică, 27 martie, spectatorii care au participat, în sala Studio, la reprezentația lui Dan Puric au găsit pe scaune un ziar antisemit, în care erau scrise mai multe texte de propagandă rusă și antioccidentală. 

Fițuica să numește „Certitudinea”, iar printre colaboratori este menționat și numele lui Dan Puric, la rândul său un mare admirator al lumii ruse, ale cărui ieșiri publice sunt presărate cu mesaje antioccidentale.

Ministrul culturii: Conducerea TNB va depune plângere la poliție

Potrivit ministrului culturii, Lucian Romașcanu, conducerea Teatrului Național va sesiza poliției cele întâmplate

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav”, a scris Romaşcanu duminică, pe Facebook.

Directorul teatrului era în sală

Știa sau nu știa conducerea Teatrului Național că acest ziar a fost distribuit spectatorilor? O fotografie publicată de actorul Mihai Călin îl arată pe directorul TNB, Mircea Rusu chiar printre spectatorii care răsfoiau fițuica.

„Mircea Rusu trebuie demis” – Iulian Bulai

Președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, unul dintre cei care au sesizat incidentul, i-a cerut ministrului culturii demiterea directorului TNB.

„Directorul interimar al Teatrului Național București(TNB), Mircea Rusu, trebuie demis astăzi.
Nu putem accepta ca infrastructura publică de cultură din România să fie folosită pentru a promova propaganda pro Putin, pro Kremlin.
Domnul Lucian N. Romașcanu, ministrul Culturii, trebuie să îl demită pe domnul Rusu”, susținut Iulian Bulai.

Sursa foto: Inquam Photos / Stefan Sandu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 82674 additional Information to that Topic: mainnews.ro/un-ziar-antisemit-plin-de-propaganda-rusa-distribuit-spectatorilor-de-la-teatrul-national-inaintea-unui-reprezentantii-a-lui-dan-puric/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/un-ziar-antisemit-plin-de-propaganda-rusa-distribuit-spectatorilor-de-la-teatrul-national-inaintea-unui-reprezentantii-a-lui-dan-puric/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW