Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Un ventilator mecanic destinat spitalelor, proiectat în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: ,

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a prezentat miercuri, un ventilator mecanic proiectat pentru a veni în sprijinul spitalelor şi autorităţilor din România în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

La acest eveniment au participat premierul, Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru și ministrul economiei, Virgil Popescu.

Potrivit MApN, ventilatorul mecanic este un produs românesc și a fost realizat în urma colaborării ştiinţifice dintre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” şi BlueSpace Tehnology (BST), un operator economic recunoscut în Industria Naţională de Apărare.

Proiectul a demarat în urmă cu o lună, iar echipa de cadre didactice, cercetători şi studenţi doctoranzi ai Academiei au lucrat într-un ritm accelerat, pentru a răspunde cerinţelor cu care ţara noastră se confruntă în prezent.

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a asigurat partea de proiectare a ventilatorului, în timp ce BlueSpace Tehnology s-a ocupat de integrarea și dezvoltarea acestui demonstrator tehnologic spre faza de prototip pentru a fi omologat şi introdus în procesul de fabricaţie.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW