Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Un spital municipal din România va cumpăra ultimul model de Iphone

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Spitalul Municipal din Câmpina a lansat o licitație pentru achiziția a două telefoane, printre care și ultimul model de Iphone, al cărui cost ajunge la aproximativ 5.200 de lei fără TVA.

Informația a fost lansată în spațiul public pe pagina de Facebook Banii Noștri.

Potrivit portalului E-licitație, este vorba de un contract atribuit direct Altex, prin care Spitalul Municipal Câmpina a alocat 6.484 lei, fără TVA, pentru cumpărarea a două telefoane.

Un singur model de Iphone 14 a mai fost comandat în România din partea autorităților publice. Este vorba de o achiziție a Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA, care a cumpărat un Iphone 14 Pro Max pentru 4.117 lei fără TVA.

Unul dintre telefoanele dorite de spital este Iphone 14 Plus 5g, 256 de GB, ultimul model din gama Iphone 14, lansată în septembrie 2022 de Apple. Singurele modele mai scumpe sunt Iphone 14 Pro și Iphone 14 Pro Max.

Pentru acest model, spitalul va achita 5.243,61 RON fără TVA.

Al doilea telefon cumpărat de Spitalul Municipal Câmpina este substanțial mai ieftin. Este vorba de HONOR Magic4 Lite 5G, 128GB, 6GB RAM, Dual SIM, cumpărat cu 1.241,18 lei fără TVA.

În paralel, pe pagina de internet a spitalului apar mai multe conturi de donație, iar reprezentanții unității sanitare mulțumesc pentru „toate ajutoarele oferite” de oameni.

Main News a încercat să ceară un punct de vedere, dar nu a reușit să ia legătura cu reprezentanții spitalului, fiind invocate zilele libere de sâmbătă și duminică. 

Sursă foto: Tim Cook / Twitter

Comentarii