Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Un senator Pro România susține că moțiunea de cenzură este neconstituțională

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: , ,

Senatorul Pro România Adrian Țuțuianu a declarat, joi, că moțiunea de cenzură nu putea fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului.

Totodată, Adrian Țuțuianu a acuzat o presupusă înțelegere între PSD și PNL cu privire la această moțiune de cenzură.

„Eu cred că această moțiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi cei din Pro România ca toți parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL și PSD, respectiv președintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituționalitate”, a spus Țuțuianu la RFI.

În schimb, senatorul susține că Pro România va vota moțiunea de cenzură.

„Vom vota această moțiune de cenzură, pentru că România are nevoie de un Guvern mai bun decât Guvernul Orban. Suntem cei care au votat împotriva tuturor actelor normative pe care le-a propus acest Guvern din luna martie până astăzi, legate de starea de urgență, de alertă, de prelungirea acestor situații. De ce este nevoie de un alt Guvern? Din câteva motive foarte precise. În primul rând, Guvernul a gestionat prost sistemul sanitar în perioada de pandemie. În al doilea rând, a făcut promovări care nu au nici o bază criterială serioasă (…). În al treilea rând, raportul Curții de Conturi ne arată că în timp ce românii stăteau închiși în casă, cei din PNL erau la furat”, a adăugat Țuțuianu.

Parlamentul este convocat în sesiune extraordinară joi, la ora 12.00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiate de Partidul Social Democrat împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW