Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


 Un șef din Ministerul Sănătății și un fost manager de spital din Capitală, declarați incompatibili de ANI | Director de școală, dat pe mâna procurorilor

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , ,

Trei medici cu funcții de conducere în spitale cunoscute au fost declarați incompatibili. Printre ei, un fost manager al Spitalului Filantropia și un fost director financiar al Institutului Ana Aslan din Capitală. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au sesizat procurorii într-un alt caz, în care este vizat un director de școală.

Între 2014 și 2017, doi medici ar fi avut funcții care nu puteau fi deținute simultan.

”În perioada 01 aprilie 2014 – 31 martie 2017 a exercitat simultan funcția publică de conducere în cadrul Ministerului Sănătății și pe cea de Director financiar contabil în cadrul Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, susțin inspectorii în ceea ce o privește pe Gabriela Stan, în prezent funcționar public de conducere în cadrul Ministerului Sănătății.

”În perioada 01 aprilie 2014 – 30 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia”, București și pe cea de medic ginecolog (persoană contractuală cu contract individual de muncă) la o societate comercială”, acuză ANI cu privire la Gheorghe Peltecu, fost manager al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” București.

Acționar la două firme

Un șef de secție de la Spitalul Județean din Timișoara ar avea și acțiuni la două firme, în paralel.

”În perioada exercitării funcției de Șef de secție a deținut, respectiv deține părți sociale la două societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, care au stabilit relații cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara”, mai acuză inspectorii.

Farmacist-șef și administrator de firmă

Farmacistul șef de la Spitalul din Târgu Jiu ar fi fost și administrator al unei firme, potrivit Inspectorilor Agenției Naționale de Integritate.

”În perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcția de farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale”, spun experții.

Director de școală, dat pe mâna procurorilor

Inspectorii ANI au sesizat parchetul în cazul unui director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, județul Iași.

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, Județul Iași, cu privire la posibila încălcare de către IFTIME ALIDA – ELENA, Director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, Județul Iași și Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Oțeleni, a dispozițiilor art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (în formele în vigoare până la data de 28.07.2017, respectiv începând cu data de 28.07.2017).

În perioada mai 2017 – septembrie 2018, în exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, persoana evaluată a semnat acte în temeiul cărora soțul persoanei evaluate a obținut venituri în sumă totală de 43.400 lei”, potrivit ANI.

Specialiștii susțn că există, astfel, indicii privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese penal, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW