Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Un rus, condamnat în România pentru fals de identitate, acuză că este persecutat în țara sa pentru concluziile raportului privind accidentul aviatic în care a murit președintele Poloniei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 august 2020 Etichete: , ,

Un rus, condamnat în România pentru că şi-a falsificat identitatea, susține că a recurs la fals de teama regimului de la Kremlin, după ce ar fi avut concluzii diferite decât cele oficiale într-un raport pe tema tragediei aviatice de la Smolensk, în care preşedintele Poloniei, Lech Kaczyński, şi alte 96 de persoane și-au pierdut viața, scrie Adevărul.

Rusul refuzat să dea declaraţii în fața anchetatorilor, dar în cadrul procesului, finalizat în aprilie la Judecătoria Sectorului 1, acesta a depus mărturie în care a arătat că este cetăţean rus, maior în rezervă, ultimul loc de muncă în Federaţia Rusă, fiind în calitate de asistent al comandamentului şef al Forţelor Militare Aeriene.

K. a mai declarat că în urma catastrofei aviatice din data de 10.04.2010, în oraşul Smolensk, în care au fost implicaţi preşedintele Poloniei şi reprezentanţi ai delegaţiei guvernamentale poloneze, a făcut parte din cadrul Comisiei înfiinţate sub egida Ministerului Apărării Federaţiei Ruse, având ca scop stabilirea cauzelor accidentului aviatic.

Bărbatul a mai declarat că a fost însărcinat cu redactarea unui raport, iar pentru că din raportul redactat de el rezulta o concluzie diferită faţă de varianta oficială, susţinută de Federaţia Rusă, a fost obligat să îl rescrie, însă a refuzat.

Povestea rusului nu a fost crezută de judecători

În schimb judecătorul nu a crezut povestea fugii din Rusia de teama regimului de la Kremlin.

Instanţa constată faptul că deşi inculpatul a invocat că a părăsit ţara de origine din cauza unor represalii, cu scopul de a găsi protecţie în state ale Uniunii Europene, niciunul dintre înscrisurile de la dosar nu dovedesc că inculpatul a solicitat sprijinul autorităţilor române pentru obţinerea azilului”, se arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1.

Totodată, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare ale Federaţiei Ruse pe numele lui K.A.S., condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârşirea fraudă la scară deosebit de largă şi spălare de bani.

Sursa foto: im-media.voltron.voanews.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW