Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Un român suspectat că a provocat un incendiu masiv la Kouvaras, în Grecia, a fost eliberat din lipsă de probe

By news.ro , in Stirile zilei , at 18 iulie 2023

Un român în vârstă de 32 de ani, care fusese reţinut sub suspiciunea de fi provocat un incendiu care a devastat, luni, localitatea Kouvaras, din Attica, a fost eliberat din lipsă de probe, a anunţat poliţia, citată de presa elenă.

Un purtător de cuvânt al pompierilor anunţase luni ”arestarea unui străin care s-ar afla la originea incendiului” de la Kouvaras, fără să dezvăluie naţionalitatea acestuia. Ulterior, poliţia a anunţat că acesta este român şi că a fost eliberat, din lipsă de probe.

El fusese reclamat de locuitorii din zonă, pe motiv că efectua nişte „lucrări”. Bărbatul de 32 de ani a fost dus la secţia de poliţie din Lavrio şi, după interogare, a fost eliberat, întrucât nu s-au găsit dovezi care să justifice reţinerea sa, scrie presa elenă.

Incendiul de la Kouvaras, alimentat de rafale de vânt, a izbucnit la aproximativ 50 de kilometri est de Atena, iar autorităţile au ordonat evacuarea, ca măsură de precauţie, a unor zone balneare, locuinţe şi a unei mănăstiri. Flăcările au cuprins tufişuri şi s-au extins rapid în sud, către regiunea Attica, în apropierea zonelor balneare Lagonisi, Anavyssos şi Saronida, în care se află numeroase locuinţe de vacanţă. Circulaţia a fost întreruptă pe drumuri din zona Kalyvia, din cauza unui fum dens. Case şi maşini au fost cuprinse de flăcări în Kouvaras, Lagonisi şi Saronida, în timp ce în zonă suflă vânt puternic, ceea ce a îngreunat munca pompierilor.

În zonă au acţionat inclusiv pompieri din România.

Grecia  fost afectată în acest weekend de prima caniculă din acest an, iar temperatura a atins un vârf de 44,2 °C în regiunea Teba (centru), potrivit Observatorului Naţional din Atena.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW