Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Un român care lucrează la o fermă din Bavaria, diagnosticat cu coronavirus / Alți 46 de cetățeni au fost testați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 mai 2020 Etichete: ,

Un cetățean român care lucrează sezonier la o fermă din Bavaria a fost diagnosticat cu coronavirus. Alți 46 de cetățeni care lucrează în același loc au fost testați.

Niciunul din românii testați de la această fermă nu a fost confirmat cu coronavirus. Aceștia au fost plasați în carantină în incinta fermei. Muncitorii urmează să mai fie încă o dată testați, săptămâna viitoare.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a fost notificat cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unui cetățean român, lucrător sezonier în cadrul unei ferme din Bavaria, și a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă compania angajatoare și pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la starea sa de sănătate, precum și situația celorlalți cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul întreprinderii respective”, anunță MAE.

Pacientul este internat la o unitate medicală, starea acestuia de sănătate fiind bună.

MAE precizează că „până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la această situație”.

Reprezentanții Consulatului General al României la Munchen au făcut o vizită la sediul fermei în cauză, pe șase mai.

“Atât din datele obținute la fața locului, cât și din informațiile comunicate de către reprezentanții fermei, a reieșit că nu există deficiențe cu privire la condițiile de igienă și securitate la locul de muncă, normele aplicabile fiind afișate în mod vizibil și în limba română.(…) Totodată, toți lucrătorii sezonieri români au semnat contracte de muncă anterior sosirii în Republica Federală Germania, iar prevederile legislative privind acordarea salariului minim sunt respectate, acesta fiind garantat indiferent de performanța lucrătorilor. Din interacțiunile reprezentanților consulatului general cu lucrătorii români sezonieri a rezultat faptul că aceștia sunt, în general, mulțumiți de situația din cadrul fermei, o parte fiind angajați permanenți”, mai precizează MAE.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 74844 more Information on that Topic: mainnews.ro/un-roman-care-lucreaza-la-o-ferma-din-bavaria-diagnosticat-cu-coronavirus-alti-46-de-cetateni-au-fost-testati/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/un-roman-care-lucreaza-la-o-ferma-din-bavaria-diagnosticat-cu-coronavirus-alti-46-de-cetateni-au-fost-testati/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 27157 additional Information to that Topic: mainnews.ro/un-roman-care-lucreaza-la-o-ferma-din-bavaria-diagnosticat-cu-coronavirus-alti-46-de-cetateni-au-fost-testati/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW