Monday, September 27, 2021
Jurnalism corect


Un român care făcea parte dintr-o grupare mafiotă italiană, prins la Buzău. E suspectat că punea în aplicare amenințările capilor mafiei

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 22 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Un mafiot român, membru al Cosa Nostra din Sicilia, a fost arestat la Buzău. El  era dat în urmărire internaţională şi căutat de poliţia italiană de mai multă vreme. Bărbatul de 34 de ani, capturat de polițiști, era urmărit internațional pentru infracțiuni cu violență ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin cooperarea cu polițistul român aflat în misiune la Serviciul de Cooperare Poliţienească Internaţională Italia.

Buzoianul era căutat, fiind acuzat că ar face parte din organizația mafiotă şi suspectat că fi o verigă importantă a grupării, asigurând caracterul conspirativ al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociației criminale. Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de informații obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

“La data de 21 septembrie a.c., poliţişti de investigatii criminale şi o grupa S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au demarat activitățile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie a.c.”, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

Bărbatul era dat în urmărire internațională, fiind căutat încă din luna martie. Atunci, el a reușit să fugă în timpul unei acțiuni antimafia a carabinierilor din Palermo.

Gruparea din care face parte suspectul este cercetată pentru fraude electorale, șantaj și multe fapte de fapte de violență. Românul ar fi fost o verigă importantă, fiind cel care punea în aplicare amenințările capilor mafiei.

“Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind ireperabil din data de 5 martie a.c. în timpul unei operațiuni antimafie desfăsurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani în cursul căreia au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo fiind arestate 25 de persoane acuzate de comiterea sub diferite forme a infracțiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, santaj şi alte infracțiuni cu violență.
Buzoianul era căutat fiind acuzat că ar face parte din organizația mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării asigurând caracterul conspirat al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociației criminale.
Pentru depistarea bărbatului polițiștii au beneficiat de informații obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române”, susțin polițiștii români.

Bărbatul urmează a fi prezentat instanței în vederea extrădării către autorităţile judiciare italiene.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW