Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Un român a murit pe frontul din Ucraina

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 25 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Un român și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina. Este vorba despre  Rudolf Wittman, în vârstă de 27 de ani, originar din Arad, înrolat voluntar, în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească, notează specialarad.ro. 

Rudolf s-a antrenat timp de cinci ani, alături de Legiunea Străină, înainte de a ajunge să lupte pentru libertatea Ucrainei.

„Nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge lumina și totul este Valha. Era într-adevăr ca un viking, atât de multă putere, curaj nu am văzut la nimeni. Își iubea meseria, spunea că operează și că slujba vor fi pe primul loc fără să spun eu. După război, a spus că atunci primul loc va fi al meu… și am crezut pentru că am crezut că astfel de vikingi nu mor, dar este războși e brutal(…). Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei!”, a transmis partenera lui Rudolf prin intermediul Facebook, Ivanna, o tânără ucraineană.

Potrivit oficialilor de la Kiev, citați de presa internațională, peste 1.500 de mercenari români luptă pentru Ucraina.

Războiul Rusia-Ucraina a ajuns în cea de-a 609-a zi. Conform Reuters, în ultima săptămână, armata Rusiei a lansat l atacuri puternice în mai multe sectoare ale frontului de est, inclusiv pe direcțiile Avdiivka, Kupiansk, Lîman, Bahmut și Marinka.

Liderul prorus al regiunii separatiste Transnistria (estul Republicii Moldova), Vadim Krasnoselski, a pledat marţi pentru reluarea negocierilor pentru soluţionarea conflictului cu Republica Moldova, în formatul „5+2″, în cadrul unei întâlniri cu şefa misiunii OSCE la Chişinău, Kelly Keiderling, transmite EFE, citată de Agerpres.

Citește și:  Ce înseamnă pentru România un parteneriat strategic cu Ucraina/Adrian Cioroianu: Acest război ne-a apropiat unii de alții

Sursă foto: Rudolf Wittman

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW