Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Un profesor din Iași care a supravegheat prima probă a examenului de Bacalaureat a fost confirmat cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , ,

Un profesor care a făcut parte din comisia de supraveghere la examenul de Bacalaureat 2020 a fost confirmat cu Covid-19. Cadrul didactic a supravegheat elevii din Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean Iași, Luciana Antoci, profesoara a fost confirmată cu Covid-19 după ce, luni, a participat la supravegherea examenului de Bacalaureat, la Liceul Pedagogic din Iași.

„Este vorba despre un cadru didactic care a fost în Centrul de examen nr. 8, luni, la prima probă. Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei. Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv„, a declarat Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, pentru Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică.

„Cadrul didactic şi profesorul cu care a supravegheat în aceeaşi sală nu au mai intrat în comisie. Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat faptul că regulile şi procedurile au fost respectate în acel centru de examen, motiv pentru care au continuat celelalte probe ale examenului de Bacalaureat”, a precizat Luciana Antoci.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW