Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


Un producător din România, noul câștigător la licitația pentru 100 de autobuze electrice a Primăriei Capitalei – SURSE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Firma BMC Truck&Bus , având acționariat din Turcia și care deține o unitate de asamblare în Ciorogârla (Ilfov), a fost desemnată câștigătoare de Primăria Capitalei la licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, potrivit informațiilor obținute de Mainnews.ro. 

Începând cu anul 2021 BMC are încheiat un parteneriat cu chinezii de la ZTE pentru producerea de autobuze electrice. Firma nu a comunicat deocamdată care va fi rolul unității din România în eventualitatea câștigării licitației pentru autobuze electrice a PMB, însă dat fiind termenele extrem de strânse de livrare – 14 luni pentru întreaga comandă -, acesta va fi unul secundar.

Oferta depusă de firma Karsan din Turcia, cea care fusese desemnată inițial câștigătoarea licitației, a fost eliminată în cadrul noii proceduri de evaluare tehnică.

Primăria Capitalei nu va putea încheia deocamdată contractul, pe rolul CNSC urmând să apară, posibil, noi contestații. În joc mai sunt Mercedes și Solaris, însă este posibil ca nici Karsan să nu se împace cu decizia de excludere.

Autobuze electrice pentru București

Primăria Capitalei a relansat pe 16 iunie licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Valoarea estimată a contractului este de 304 milioane lei fără TVA.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate în primele două luni ale anului următor. Este a patra încercare de cumpărare a acestor vehicule, după ce primele trei licitații au fost anulate.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Risc major pentru ca Primăria Capitalei să piardă banii europeni pentru autobuze electrice

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW