Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Un primar și trei viceprimari, în vizorul Agenției Naționale de Integritate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2019 Etichete: ,

Agenția Națională de Integritate(ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul mai multor aleși locali, printre care un primar, trei viceprimari și mai mulți consilieri.

ANI a constatat starea de conflict de interese în privința primarului orașului Moldova Nouă din județul Caraș Severin, Torma Adrian Constantin. Acesta este acuzat că în perioada 14 decembrie 2016 ar fi încheiat  un contract de comodat cu o asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte.

Enescu Cristea, viceprimarul comunei Voloiac, județul Mehedinți, este acuzat că ar fi exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Voloiac, în perioada 19 septembrie 2016- 08 mai 2017. ANI a constatat starea de incompatibilitate în cazul acestui viceprimar.

Instituția a constatat stare de incompatibilitate și în cazul viceprimarul comunei Moara Vlăsiei din județul Ilfov, Cucu Florin. Acesta ar fi deținut și exercitat în același timp funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Moara Vlăsiei în perioada 28 octombrie 2016- 10 iunie 2017.

De  asemenea, viceprimarul comunei Rona de Jos din județul Maramureș ar fi participat, în calitate de consilier local, la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 30 decembrie 2016 privind actualizarea unor taxe speciale și chirii pentru anul 2017 și ulterior a semnat în numele primarului un contract de închiriere încheiat între Primărie și o societate comercială, în cadrul căreia fiul persoanei evaluare deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator. În cazul acestuia, ANI a constatat stare de conflict de interese administrativ.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW