Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Un primar PNL acuzat de corupție, găsit spânzurat

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Marți după-amiază, primarul comunei Vințu de Jos din județul Alba, Petre Ion Barbu, a fost descoperit spânzurat într-o anexă a locuinței sale, și a decedat. Poliția Județeană Alba efectuează investigații pentru a clarifica circumstanțele în care s-a produs decesul.

Conform unor surse judiciare citate de News.ro, primarul comunei Vințu de Jos din județul Alba, Petre Ion Barbu, a fost găsit decedat. Bărbatul, care era implicat într-un dosar penal, a fost găsit spânzurat.

Reprezentanții Poliției Alba au anunțat că au inițiat o anchetă pentru a elucida împrejurările decesului.

”La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vinţu de Jos, a fost găsit, spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale. Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, anunţă Poliţia Alba.

Conform jurnaliștilor de la Ziarul Unirea, primarul din Vințu de Jos a fost implicat într-un dosar penal, însă în faza preliminară a procesului, instanța a respins rechizitoriul și, implicit, probele procurorilor.

”Edilul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni: abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, fiind invocat un prejudiciu în valoare de 400.000 de lei. Alături de acesta, au fost deferiţi instanţei un administrator persoană fizică şi firma deţinută de acesta”, notează sursa citată.

foto: Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW