Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Un primar PNL a fost condamnat la 1 an de închisoare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete: , , ,

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare întrucât s-a folosit de funcție pentru favorizarea unor persoane.

De asemenea, primarului PNL i se interzice și dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice pe o perioadă de 3 ani.

“(…)stabilește pedeapsa de 1 an închisoare in sarcina inculpatului O.T pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Aplica inculpatului O.T pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi ales in autorități publice sau in orice funcții publice și a dreptului de a ocupa o funcție care implica exercițiul Autorității de stat pe o perioada de 3 ani(…)”, se arată în decizia instanței.

Primarul din Sângeorz-Băi poate ataca decizia.

Traian Ogagau este acuzat că, în 2018, i-a închiriat tatălui său un teren fără să respecte procedurile legale. Mai exact, pentru ca totul să fie legal, pentru închirierea terenului de 2600 mp nu a fost organizată o licitație.

Tatăl inculpatului a depus la primăria Sângeorz-Băi o cerere de închiriere pentru respectivul teren. Solictarea a primit aviz favorabil, fără unei dezbateri în Consiliul local și fără organizare unei licitații.

Terenul de 2600mp  a fost închiriat astfel pentru suma de 100 de lei pe an.

„Nu aș face nimic ilegal, mai ales că e vorba de tatăl meu. Tata a depus o cerere, ca și oricare cetățean din orașul nostru, fiind vorba de închiriere, nu de concesiune. Acum, discutăm și de un teren liber de sarcini, dar aflat așa, la o margine, cum se spune, așa că prea multe nu poți să faci pe el. Eventual, să ridici o baracă în care să îți spui tot felul de scule, dar nimic altceva. Da, sunt niște stupi, nimic altceva!”, spune primarul, în  2018, citat de timponline.ro.

 

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW