Thursday, October 22, 2020
Jurnalism corect


Un preot din Vrancea îndeamnă credincioșii să stea acasă în Noaptea Învierii: Vă rog să fiți responsabili. O persoană va duce lumânări în locul vostru la cimitir

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , ,

Un preot din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni din județul Vrancea, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook prin care roagă populația să respecte măsurile impuse de autorități pe timpul stării de urgență, pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. Valeriu Roșcan le propune oamenilor ca, în timp ce ei stau acasă, el  împreună cu dascălul vor merge în Noaptea Învierii să aprindă lumânări la toate mormintele din cimitirul parohiei pe care o păstorește.

Mai mult, preotul anunță cetățenii că vor primi Lumina Sfântă acasă, după oficierea Slujbei Învierii și a Sfintei Liturghii, între orele 3-5 ale dimineții.

„Dragii mei, ENORIAȘI AI PAROHIEI DRAGOSLOVENI! Datorită măsurilor luate de către autorități, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătății noastre, fac acest apel către voi toți, fiii mei duhovnicești ca în noaptea ÎNVIERII lui HRISTOS Domnul să rămâneți ACASĂ! Prin contribuția unor oameni credincioși, vrednici și responsabili, vom putea aduce LUMINA ÎNVIERII la casele dumneavoastră după oficierea Slujbei ÎNVIERII și a SF. LITURGHII! Acest lucru se va întâmpla între orele 3 și 5 ale dimineții! Știu că nu aveți posibilitatea de a ajunge la mormintele celor dragi, drept pentru care, în Noaptea ÎNVIERII va fi o persoană care va pune câte o lumânare tip candelă la toate mormintele din cimitir! După oficierea Slujbei, voi merge însoțit de cântăreț în toată parohia, lăsând mai multe lumânări tip candelă pe toate străduțele parohiei, precum și la toate Troițele din parohie! Tot acolo, la troițe, veți găsi și Sf. Pască!”, a scris preotul pe Facebook.

Valeriu Roșcan roagă oamenii să fie responsabili și să rămână acasă, fiindcă este important ca munca autorităților să nu fie îngreunată.

Vă rog sa fiți responsabili, să rămâneți acasă! Știu că este greu și vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi, dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităților, a medicilor, a polițiștilor, jandarmilor, a celor din armată și a tuturor celor ce acum sunt în spitale, luptând cu boala ori în stradă pentru binele nostru! Vă iubesc și vă rog să-mi respectați cuvântul! Rămâneți acasă! NOI VENIM ȘI VĂ VESTIM ÎNVIEREA LUI HRISTOS! Răbdare să aveți. Ajungem la toți, între 3 și 5 ale dimineții! Vă iubesc și Vă îmbrățișez cu drag! Hristos în mijlocul nostru!” este mesajul preotului.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW