Wednesday, July 8, 2020
Jurnalism corect


Un preot consilier al Patriarhului Daniel, respins pentru un loc în Colegiul Director din Consiliul Național pentru Combaterea Dicriminării

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 30 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Unui consilier al Patriarhului Daniel i-a fost respinsă, marți, în Parlament, candidatura pentru un loc în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Candidatura preotului Ionuț Mavrichi fusese inițial validată în comsii.  

Preotul Mavrichi fusese propus pentru o funcție în Colegiul Director al CNCD de PMP. Referitor la acest aspect, Biserica Ortodoxă a precizat că propunerea „a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creştini aparţinând mai multor partide” și că Patriarhia Română nu face propuneri de candidaţi pentru nicio funcţie într-o instituţie publică.

„Ionuţ Mavrichi este, aşadar, un candidat propus de mai mulţi parlamentari creştin-democraţi şi asumat oficial de PMP”, potrivit unui comunicat al BOR din 5 iunie.

Preotul a primit în plen 21 de voturi pentru și 301 împotrivă.

Cine va face parte din Colegiul Director al CNCD

Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Jura Cristian şi Cătălina Olteanu – pentru mandate complete de 5 ani şi Maria Moţa – pentru un rest de mandat care expiră în 2023.

Marți, plenul Parlamentului a numit şapte membri în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), potrivit Agerpres.

În total, comisiile juridice şi pentru drepturile omului din Senat şi Camera Deputaţilor şi Comisia pentru egalitate de şanse din Cameră au dat, luni, 23 de avize favorabile pentru mai multe persoane care candidau pentru un loc în Colegiul Director al CNCD.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW