Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Un poștaș din județul Cluj a fost confirmat cu coronavirus. Femeia ar fi intrat în contact cu aproximativ 250 de persoane

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Un poștaș din comuna Tritenii de Jos, județul Cluj, a fost depistat cu Covid-19. Femeia ar fi intrat în contact cu aproape 250 de persoane. În acest caz DSP Cluj a demarat o anchetă epidemiologică.

Potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, oficiul poștal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spațiului.

”La Tritenii de Jos este o anchetă epidemiologică în curs de realizare de către DSP Cluj după ce o pacientă, poştaş în comună, a fost confirmată pozitiv o formă uşoară spre medie de COVID-19, din descrierea medicilor. Ancheta se derulează cu ajutorul IPJ Cluj, având în vedere numărul mare de posibili contacţi, în jur de 240, aici fiind incluşi toţi din familiile cu care a interacţionat. Între timp, oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spaţiului. Colegii cu care a interacţionat factorul poştal rămân în izolare, la fel toţi cei cu care a interacţionat”, a spus Abrudean.

Potrivit primarului comunei, Valer Șasa, femeia depistată cu Covid-19 este factorul poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar şi Pădureni.

”Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. La nivelul celor 4 sate au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poştal a livrat pensiile sau alocaţiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni. Respectivii cetăţeni, care au interacţionat cu factorul poştal, au fost incluşi în baza de date a DSP şi vor fi apelaţi telefonic pentru a fi îndemnaţi să rămână la domiciliu sau pentru alte formalităţi”, a spus Şasa, conforn Mediafax.

De asemenea, primarul a făcut apel către cetățenii comunei care au interacționat cu poștașul infectat spunându-le să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele două saptămâni.

”Dacă oamenii ştiu că au interacţionat cu factorul poştal, să nu încerce să păcălească autorităţile şi nu încerce să ascundă acest lucru, pentru că ar pune în pericol întreaga comunitate”, a spus primarul din Tritenii de Jos.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW