Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Un posibil tratament împotriva COVID-19, descoperit în Israel / Peste 90% din pacienții cărora li s-a administrat medicamentul și-au revenit în 5 zile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 februarie 2021

Cercetătorii israelieni susțin că au descoperit un nou tratament împotriva COVID-19, ce ar avea o eficiență de 95% în fața cazurilor moderate și severe ale bolii, relatează Times of Israel.

Medicamentul este în curs de dezvoltare la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv, iar studiile preliminare au arătat că, din 30 de pacienți cărora le-a fost administrat tratamentul, 29 au fost externați din spital în maximum 5 zile. Starea de sănătate a ultimului pacient s-a îmbunătățit după mai multe zile de recuperare.

Profesorul Nadil Arber, a cărui echipă a dezvoltat posibilul tratament anti-COVID-19, susține că acesta este ieftin și ar trebui administrat o dată pe zi, timp de 5 zile, prin inhalare, timp de câteva minute.

Tratamentul combate „furtuna de cytokine” – o reacție potențial letală a sistemului imunitar în fața infecției cu SARS-CoV-2 – ce ar fi responsabilă pentru un număr ridicat de decese asociate COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW