Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Un polițist a rămas fără centura cu pistol, când încerca să încătușeze un bărbat în Hunedoara / Arma şi un încărcător nu au fost încă găsite

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2024 Etichete: ,

Centura tactică şi pistolul unui poliţist chemat să intervină duminică, 7 ianuarie, la un scandal între mai multe persoane în județul Hunedoara au fost furate de un bărbat implicat în conflict, conform Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Hunedoara Centura, care includea 17 cartuşe, un spray şi un baston telescopic, a fost găsită după mai multe ore de căutări pe o vale, în apropiere de râul Criş. Arma şi un încărcător nu au fost deocamdată găsite, potrivit News.ro. Bărbatul care a furat centura tactică şi arma poliţistului a fost reţinut pentru 24 de ore.

Reprezentanţii IPJ Hunedoara au transmis că centura polițistului s-ar fi desprins atunci când echipele de intervenţie, formate din poliţişti din Brad şi Crişcior, au intervenit pentru aplanarea scandalului, iar una dintre persoanele care se aflau acolo ar fi sustras-o cu tot ceea ce se afla pe ea.

„În baza sesizării, patrula de intervenţie de pe raza Secţiei de Poliţie Rurală Crişcior s-a deplasat în regim prioritar la faţa locului, iar având în vedere faptul că în altercaţie erau implicate mai multe persoane recalcitrante, poliţiştii  au solicitat sprijin dispecerului Poliţiei Municipiului Brad, spre locul intervenţiei fiind direcţionată şi o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică Brad.  Poliţiştii au aplanat conflictul, iar în timp ce utilizau forţa în vederea încătuşării persoanelor implicate în altercaţie, unuia dintre agenţii de poliţie i s-ar fi desprins centra tactică, pe care avea ataşate mijloacele din dotare, ce i-a fost sustrasă de una dintre persoanele aflate la locul intervenţiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Polițiștii au anunțat că un bărbat de 46 de ani, implicat în conflict, a fost cel care a furat centura tactică.

„Bărbatul a fost depistat la scurt timp pe raza comunei Crişcior, însă a refuzat să coopereze cu poliţiştii în vederea indicării locului în care s ar putea afla centura tactică”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Ulterior, centura cu un încărcător cu 17 cartuşe, un spray şi un baston telescopic a fost găsită pe o vale, în apropierea râului Criş. Arma şi un încărcător nu au fost deocamdată găsite, conform sursei menționate anterior.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW