Monday, June 1, 2020
Jurnalism corect


Un polițist din Caracal, destituit pentru legături cu clanuri interlope. Agentul este vizat într un dosar de proxenetism și cămătărie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , , ,

Un polițist de la Serviciul Rutier Olt a fost destituit din poliție întrucât numele său apare într-un dosar de proxenetism și cămătărie. Agentul Dan Dumitrescu a fost martor într-un dosar al DIICOT, din luna aprilie pentru, în care se investigau fapte de criminalitate organizată. Surse judiciare spun că acesta ar avea legături cu clanul Oacă din Caracal.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției””, potrivit unui comunicat IGPR.

În luna aprilie, procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.  Printre martorii din dosar se afla și Dan Dumitrescu, polițist în cadrul Serviciului Rutier, care lucra la acea vreme în cadrul poliției de proximitate Caracal.
Perchezițiile au avut loc inclusiv în Caracal, dar și în comunele din apropiere respectiv Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.
Grupul infracțional a fost constituit în 2014 și se ocupa cu traficul de persoane, proxenetism și cămătărie.
Potrivit comunciatului DIICOT din luna aprilie, „În cauză, 7 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie”.
„În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, ar fi recurs la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW