Monday, April 19, 2021
Jurnalism corect


Un pensionar a încercat să își dea foc în fața Ministerului Muncii / Violeta Alexandru: Am mers eu la Secția de Poliție și am avut o discuție civilizată cu domnul

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2020

Un pensionar a vrut să își dea foc în fața Ministerului Muncii, nemulțumit de o decizie de pensionare, dar a fost oprit de jandarmi și condus la o secție de poliție. Violeta Alexandru a precizat că bărbatul a refuzat, inițial, dialogul, dar că s-a deplasat, ulterior, la secția de poliție, pentru a încerca să aibă o discuție civilizată cu acesta.

Un domn pensionar, după mai multe runde de dialog cu reprezentanții Ministerului, nemulțumit de răspunsurile primite, a vrut să se incendieze în fața Ministerului Muncii. L-am invitat, de îndată ce a sosit la Minister, să vorbim, a refuzat dialogul și a vrut să își dea foc, jandarmii oprindu-l să facă acest gest și conducându-l, conform procedurii, la Secția de Poliție. Rolul meu ca Ministru este să identific corect și să rezolv problemele de sistem dar nu voi putea fi niciodată politicianul ascuns în birou când cineva are nevoie de ajutor. Am mers eu la Secția de Poliție – chiar dacă invitația mea la dialog a fost refuzată – și am avut o discuție civilizată cu domnul pensionar ca și prima dată când m-a apelat telefonic și când m-am ocupat să fie contactat de reprezentanții Ministerului pentru a i se verifica situația respectiv pentru a i se comunica punctul de vedere pe marginea dosarului. Punct de vedere fundamentat pe argumente legale dar care îl nemulțumește”, a precizat Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Muncii susține că va cere o nouă verificare a situației bărbatului și că a solicitat Corpului de Control să efectueze o anchetă.

Voi cere o nouă verificare a situației dânsului, activitate care va fi coordonată de Președintele Casei Naționale de Pensii Publice și de la care nu poate lipsi conducerea Casei Teritoriale de Pensii Sector 6, acolo unde domnul are dosarul. De asemenea, Corpului de Control i-am solicitat să facă o verificare. Angajați cu ani de experiență în legislația privind pensiile îmi vor prezenta punctul de vedere. Indiferent cine are dreptate, important este să se comunice cu pensionarii. Comunicarea, răbdarea de a explica oamenilor, disponibilitatea la dialog mi se par esențiale. Lucrăm cu oameni, cu problemele și cu nevoile lor în sistemul public”, a adăugat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru este de părere că dialogul reprezintă soluția, nu gesturile extreme.

Soluția este întotdeauna dialogul, nu gesturile extreme. Sunt și greșeli în deciziile de pensionare dar sunt și multe decizii ale instanțelor care interpretează (și nu comentez nicio decizie a instanței, niciodată!) diferit cadrul legal față de Casele de pensii, după cum sunt și situații în care, deși fundamentate legal, deciziile nu sunt conform așteptărilor oamenilor fără să se poată imputa ceva funcționarilor Casei de Pensii care trebuie să respecte cadrul legal”, a afirmat Violeta Alexandru.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW