Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Un parlamentar USR acuză Guvernul că pregăteşte concedieri/ Reacţia premierului şi a lui Teodorovici

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2019 Etichete: , , ,

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a publicat un document pe care îl atribuie Ministerul Finanțelor, din care reiese că Guvernul cere concedieri și tăieri de salarii. În replica, premierul spune că nu vor fi restructurări bugetare, afirmaţia fiind susţinută şi de Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Vlad Alexandrescu: Guvernul PSD-ALDE pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor

„Guvernul PSD-ALDE pregătește concedieri și tăierea salariilor din sectorul public.

Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul.

(..)

În fața unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”.

Practic, instituțiile publice, inclusiv teatre, spitale, școli și centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat în primăvară, cu o întârziere de aproape jumătate de an, să nu ducă la deficite bugetare galopante”, a scris Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă neagă tăierile salariale

Premierul României a infirmat posibilele tăieri de salarii si concedieri.

Eugen Teodorovici a declarat că ministerul pe care îl conduce nu a cerut o asemenea măsură, însă nu exclude varianta ca anumite ministere ar putea reduce din cheltuieli, dacă acest lucru este posibil.

”Nu există aşa ceva (reduceri de personal – n.r.). Fiecare minister trebuie să facă o analiză şi să-şi adapteze cheltuielile. (…) Până la final de an, sunt bani pentru ce ne-am angajat să facem. Dar, dacă o cheltuială publică poate fi ajustată, de ce să nu o facem?”, a afirmat ministrul Teodorovici.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW