Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Un pacient infectat cu virusul Covid-19 a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase Iași/ Bărbatul a fost găsit de polițiști

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Un bărbat infectat cu coronavirus și internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a fugit din spital, luni, în jurul orei 16:00, pe geamul de la baie.

UPDATE Bărbatul a fost depistat de un echipaj al Poliției Locale Ciurea, pe DJ 248, la ieșirea din localitatea Dumbrava în jurul orei 19:00.

Știre inițială

Potrivit unor informații mainnews.ro, bărbatul ar fi fost alcoolic, se afla în sevraj și a fugit din unitatea sanitari. Conducerea spitalului a anunțat Poliția.

Astăzi, 20 aprilie, am fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale, din municipiul Iași, cu privire la faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 16, un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în acea unitate medicală, confirmat cu noul Coronavirus a părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului.

Polițiștii și celelalte forțe angrenate în activități au efectuat verificări, astfel încât, în jurul orei 19, bărbatul a fost depistat pe raza comunei Ciurea, de către un echipaj al Poliției Locale Ciurea.

Acesta a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, și la data de 17 aprilie, în jurul orei 23.45, bărbatul de 47 de ani, ar fi părăsit aceeași unitate medicală, din municipiul Iași, fără acordul personalului medical, fiind depistat în aproximativ 5 minute de la sesizare, de un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Iași și ulterior fiind reinternat pentru continuarea tratamentului, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădănicirea combaterii bolilor.

Reamintim faptul că polițiștii acționează în sistem integrat, alături de celelalte forte angrenate, pentru combaterea criminalității si prevenirea răspândirii noului Coronavirus, însă nu avem printre atribuții paza unităților medicale”, au declarat reprezentanții IPJ Iași pentru mainnews.ro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *