Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Un pacient de la Spitalul Obregia a fost confirmat cu virusul Covid-19/ 70 de cadre medicale, în izolare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: ,

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” a plasat 70 de cadre medicale în izolare, după ce un pacient internat în unitatea sanitară pe 19 martie a fost confirmat, miercuri, cu virusul Covid-19.

Potrivit Digi24, pacientul a făcut febră, iar medicii au decis că trebuie să i se facă test pentru coronavirus. După cinci zile de la recoltarea probelor au ajuns rezultatele, acestea fiind pozitive pentru Covid-19.

Pentru că nu se știa dacă pacientul este infectat, acesta a intrat în contact cu 70 de cadre medicale, care în prezent se află în autoizolare.

De asemenea, pacientul a stat în apropierea mai multor persoane internate în unitatea medicală, mai exact 15. Dacă aceștia sau medicii cu care a intrat în contact vor avea simptome, atunci vor fi testați și ei. Până atunci, aceștia vor rămâne în izolare 14 zile.

În prezent, pacientul este internat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde primește tratamentul necesar.

Potrivit managerului de la Obreja, va fi elaborat un protocol separat pentru pacienții psihiatrici, pentru că în acest moment nu există.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW