Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Un pacient de la Secția din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie Brașov a fost infectat cu Covid-19/ Toate cadrele medicale au fost plasate în izolare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: , ,

Toate cadrele medicale de la Secția din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov sunt izolate și vor fi testate, luni, pentru Covid-19, după ce un pacient internat în această unitate medicală a fost infectat cu coronavirus, a anunțat managerul Spitalului de Psihiatrie,  Nicușor Bîgiu.

Potrivit sursei citate, pacientul respectiv are ca data posibilă a contaminării 25 martie și a început să prezinte simptome șase zile mai târziu. Ulterior, acesta a fost testat pentru Covid-19, iar rezultatele testului au fost pozitive.

„Ancheta epidemiologică realizată pentru acest caz a constatat, similar situaţiei din Suceava, lipsa de aderenţă a unei părţi a personalului (8 persoane) în privinţa folosirii măştilor şi mănuşilor în data de 30 martie, dar şi anterior, în contextul în care restul personalului (36 de persoane) purta măşti şi mănuşi. Până la acest moment nu a fost identificat un link epidemiologic cu clusterele de vecinătate, fiind vorba, cel mai probabil, de un purtător sănătos al virusului. (…) De luni, 6 aprilie, vom începe testările PCR-RT pentru personalul Secţiei Psihiatrie din Zărneşti, la un laborator privat. Testarea pacienţilor-contacţi, în număr de doi, este la acest moment în curs”, a preciza dr. Bîgiu, într-un comunicat de presă.

Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov a fost pregătit pentru a prelua cazurile ușoare și medii de coronavirus. Protocolul de lucru privind supravegherea, controlul și militarea infectării cu Covid-19 la Secția Psihiatrie din Zărneși a fost comunicat personalului medical, sub semnătură, pe 3 martie, cu triaj obligatoriu al personalului de cel puțin două săptămâni, a mai spus Bîgiu.

După ce mai multe asistente au demisionat de la această secție, managerul Bîgiu a decis numirea unui nou medic coordonator, Tiberiu Szasz, cel care a și identificat cazul pacientului cu Covid-19.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW