Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Un obuz a fost găsit pe plaja din Sfântul Gheorghe UPDATE MApN anunță că a fost neutralizat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

UPDATE MApN anunță, marți seara, că a fost neutralizată lovitura inertă de aruncător de grenade prin detonare, conform procedurilor standard.

„Prezența obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgențe 112.

Infanteriștii marini EOD s-au deplasat de urgență la fața locului cu două ambarcațiuni rapide. După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucție cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă și fără focos activ.

Infanteriștii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la fața locului, prin detonare, conform procedurilor standard”, anunță Ministerul Apărării.

Știrea inițială

O echipă de militari specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive intervine marţi, 5 aprilie, în localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea, unde a fost găsit un obuz.

După apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Potrivit MApN, din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții).

Conform sursei citate, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române.

În jurul orei 15:00 o echipă de infanteriști marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea obuzului.

Comentarii


  • Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative.
    I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future.

    A lot of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

  • At this time I am ready to do my breakfast,
    after having my breakfast coming over again to read additional news.

    Also visit my web-site :: website

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW