Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Un nou val de caniculă afectează Italia, Spania și Portugalia. Temperaturi de aproape 50 grade Celsius înregistrate în Sicilia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 august 2021

În timp ce pompierii se luptă cu incendiile de vegetație, un nou val de caniculă este așteptat în Italia, Spania și Portugalia, transmite Euronews.

Serviciul de informare meteorologică a înregistrat, miercuri după-amiază, o temperatură de 48,8 grade Celsius în Sicilia, cea mai ridicată temperatură înregistrată din anul 2002, de când agenția face astfel de raportări.

Alle 13:14:15 ora locale toccati i 48,8 °C presso la stazione SIAS di Siracusa C.da Monasteri, temperatura più elevata…

Publicată de SIAS – Servizio Informativo Agrometeorologico Siciliano pe Miercuri, 11 august 2021

Potrivit Euronews, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa a fost de 48 de grade Celsius în 1977, în Atena.

Spania și Portugalia se pregătesc de caniculă

Între timp, Spania și Portugalia se pregătesc de un val de caniculă care a făcut deja ravagii în sud-estul Europei, în special în Grecia, și se îndreaptă acum spre Peninsula Iberică. Premierul Portugaliei, António Costa, a avertizat că vremea caniculară crește riscul de incendii de vegetație cu care țara s-a mai confruntat, doar în 2017 peste 100 de oameni fiind uciși.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Experții ONU trag un semnal de alarmă privind schimbările climatice într-unul dintre cele mai complexe rapoarte realizat vreodată pe această temă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW