Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou scandal de corupție în Poliția Română. Șeful IPJ Alba, acuzat de DNA că ar fi protejat mafia lemnului

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 20 iunie 2024

Şeful Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Florin Dogaru, a fost pus sub învinuire de Direcția Națională Anticorupție, alături de alți polițiști, după ce ar fi protejat mafia lemnului. 

În România tăierile ilegale de lemn au ajuns la cote amețitoare, iar de cele mai multe ori se întâmplă cu girul celor care ar trebui să vegheze la respectarea legii. Joi, Şeful Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Florin Dogaru, alături de alți patru polițiști, a fost pus sub învinuire de DNA într-o anchetă ce vizează favorizarea mafiei lemnului.

Concret, arată procurorii, în perioada 2021-2022, inculpații din dosar ar fi încercat să-i saboteze pe doi agenți ai Brigăzii de Operațiuni Speciale a IPJ Alba, care le puneau în pericol afacerile mafiei lemnului. Potrivit DNA, agenții care voiau să își facă corect meseria ar fi fost amenințați de către șefii lor, detașați în alte localități și chiar sancționați abuziv cu tăieri din salariu.

În plus, polițiștii cercetați acum de DNA le-ar fi pus la dispoziție tăietorilor de lemne inclusiv inclusiv programul de lucru al agenților respectivi. Cei doi oameni ai legii ar fi fost inclusiv filați la domiciliu și la locul de muncă de către unul dintre patroni.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii