Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Un nou focar de infecție la un centru de recuperare neuropsihiatrică din Suceava/ Peste 100 de pacienți și angajați, infectați cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: ,

Un nou focar de infecție cu Covid-19 a izbucnit la un centru de recuperare neuropsihiatrică din județul Suceava, unde au fost depistați pozitiv peste 100 de pacienți și angajați, după ce, la începutul săptămânii trecute, au fost confirmați cu coronavirus peste 300 de persoane de la un alt centru de recuperare psihiatrică din același județ.

Noul focar a fost descoperit la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică din Costâna, unde au fost confirmați cu coronavirus 103 pacienți și angajați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, din cei 103 angajați ai centrului, un număr de 35 au fost confirmați pozitiv, iar dintre cei 154 de beneficiari s-au îmbolnăvit 68.

Nicoleta Daneliuc a precizat că angajații confirmați pozitiv au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde vor fi internați.

Potrivit sursei citate, sunt luate măsuri similare ca și în cazul de la Sasca Mică, privind înlocuirea personalului contaminat, separarea pacienților bolnavi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situației, traseul epidemiologic, dezinfecția spațiilor din incinta centrului și suplimentarea stocului de echipamente de protecție și produse de igienă, potrivit Agerpres.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW