Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Un nou episod de poluare masivă în București / Ministrul Mediului anunță plângeri penale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 martie 2020 Etichete: , , , ,

Nivelul de poluare în București în noaptea de vineri spre sâmbătă a atins din nou cote ridicate, în pofida faptului că traficul rutier s-a redus semnificativ de la declanșarea stării de urgență. Ministrul Mediului, Costel Alexe, după o discuție cu Marcel Vela, a transmis că în acest caz vor fi făcute plângeri penale. Gabriela Firea a pasat responsabilitatea către Garda de Mediu.

În noaptea de vineri spre sâmbătă stațiile independente de măsurare a calității aerului au indicat valori ridicate, în pofida faptului că traficul rutier a fost redus. La stația de pe Calea Moșilor, concentrația particulelor în suspensie PM2,5 a fost de 85 micrograme pe metru cub, iar la stațiile de la Piața Sudului și de pe Bulevardul Iuliu Maniu particulele în suspensie PM10 au depășit 100 de micrograme pe metru cub.

Costel Alexe: Vom înainta plângeri penale

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat într-o postare pe Facebook că sursa poluării ar fi unele arderi necontrolate din localitatea Sintești. Acesta a solicitat sprijinul instituțiilor de ordine publică, într-o discuție cu ministrul de Interne, Marcel Vela, și a anunțat că vor fi făcute plângeri penale în acest caz.

„Având în vedere că ultimele controale s-au lăsat cu amenințări și integritatea fizică a inspectorilor de mediu și a forțelor de ordine a fost pusă în pericol, am discutat și în această seară cu Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru suportul Jandarmeriei și înaintarea plângerilor penale către organele de anchetă!”, a scris Costel Alexe.

Gabriela Firea a solicitat intervenția Gărzii de Mediu

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis că instituția pe care o conduce nu are atribuții în acest caz și a solicitat intervenția Gărzii de Mediu.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW