Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


TAROM are un nou director general

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2024

Consiliul de Administraţie al TAROM a decis vineri, 5 ianuarie 2024, numirea domnului Costin Iordache în calitate de director general interimar al companiei, în urma demisiei lui Bogdan Popescu. 

Costin Iordache este absolvent al Academiei de Studii Economice, cât şi al programului Leadership Excellence, din cadrul Univerităţii Berlin. Acesta are o experienţă de peste 18 de ani în companii de renume naţional şi internaţional, precum ABN AMRO BANK, Romtelecom sau Telekom Group.

„Consiliul de Administratie al Companiei TAROM a luat în calcul asigurarea continuităţii activităţii companiei şi a planului de restructurare asumat de management. Mandatul domnului Costin Iordache debutează efectiv din prima zi în care Bogdan Popescu, fost director general TAROM, îşi încheie activitatea în companie. Astfel toate deciziile luate la cel mai înalt nivel de management sunt continuu asigurate de către directorii generali ai companiei, care reprezintă politica asumată a companiei, a Consiliului de Administratie al TAROM şi a statului roman reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, în calitate de acţionar al TAROM”, precizează compania.

Restructurare cu sincope la TAROM

Obiectivul principal al echipei de management, spun reprezentanții TAROM, rămâne implementarea planului de restructurare ce va conduce la revitalizarea companiei şi transformarea ei într-o organizaţie profitabilă şi modernă, inclusiv a acelor etape ce presupun anterior aprobări din partea forurilor externe.

TAROM se află în plin proces de restructurare, ca urmare a planului de redresare, aprobat de Comisia Europeană în iunie 2021. Prin acest acord compania s-a angajat să renunțe la factorii care produc pierderi și totodată să revină pe profit începând din anul 2025.

Compania națională aviatică este beneficiara unui ajutor de stat individual, în valoare de 312 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor generate de pandemia COVID-19.

TAROM a înregistrat, în 2021, pierderi de 327 milioane lei, în timp ce în 2022 acestea s-au ridicat la 274 milioane lei. Pentru 2023, conform bugetului aprobat de Guvern, responsabilii din companie estimau pierderi de 62 milioane lei, un rezultat care puțin probabil va fi atins. Ultimul an în care TAROM a realizat profit a fost 2007.

Pe 29 decembrie 2023, reprezentanții companiei au anunțat semnarea Scrisorilor de Intenție pentru achiziționarea a două noi aeronave Boeing 737 Max în leasing, cu livrare în august 2025.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW