Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Un nou centru european de securitate cibernetică va fi inaugurat la București


Marți, 9 mai, se va inaugura un nou centru european de competenţe în materie de securitate cibernetică. Acesta va funcționa la Bucureşti, în campusul Universităţii Politehnice. La eveniment vor participa  prim-ministrului Nicolae Ciucă şi oficiali europeni, transmite Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Scopul acestuia este să dezvolte și să coordoneze programele în domeniul  securitatății cibernetice pe care le are în derulare Uniunea Europeană. 

„Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică este responsabil cu gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special cu adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică, precum şi cu gestionarea proiectelor cibernetice din cadrul Programului „Europa digitală” şi al Programului „Orizont Europa”, transmite sursa citată.

La ceremonia de inaugurare vor susține alocuțiuni șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, directorul general DG CONNECT în cadrul Comisiei Europene, Roberto Viola, ministrul Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, precum și directorul ECCC, Miguel Gonzales-Sancho. Invitații vor fi întâmpinați de șeful Cancelariei premierului, Mircea Abrudean, rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu.

„Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică are misiunea să amelioreze capacitățile și competitivitatea Europei în materie de securitate cibernetică, în colaborare cu o Rețea de centre naționale de coordonare (National Coordination Centres – NCC). Acest ecosistem va consolida capacitățile comunității implicate în dezvoltarea tehnologiei pentru securitate cibernetică, va proteja economia și societatea de atacurile cibernetice, va menține excelența în cercetare și va spori competitivitatea întreprinderilor europene în acest domeniu”, a transmis Guvernul României.

În decembrie 2020, reprezentanții statelor membre au decis ca viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice (ECCC) să aibă sediul la București.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW