Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou caz de infectare cu Omicron a fost confirmat în România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2021

Un nou caz de infectare cu tulpina Omicron a COVID-19 a fost confirmat în România, a anunțat Ministerul Sănătății joi, 9 decembrie. Cu acest caz, ajungem la un total de 3 infectări cu Omicron în țara noastră.

Persoana depistată a intrat în contact cu o alta revenită în România din Africa de Sud, unde a și fost descoperită pentru prima oară această tulpină.

„Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a transmis MS într-un comunicat joi, 9 decembrie.

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă, 4 decembrie, că au fost descoperite primele două cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron a COVID-19 pe teritoriul României.

Este vorba de doi dintre pasagerii cursei care a aterizat la București din Africa de Sud în data de 30 noiembrie.

„Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice”, potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății.

Luni, 6 decembrie, MS preciza că în urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la unul componenții echipei de rugbi CSM Știința Baia Mare este foarte probabil ca aceasta să fie similară (Omicron) cu cele identificate la alți doi pasageri din cursa din Africa de Sud.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *