Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Un militar român a fost ucis, joi, într-un atac terorist la Kabul/ Iohannis: Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2019 Etichete: , ,

Un militar român a murit, joi, la Kabul în urma unui atac sinucigaș într-un cartier rezidențial din capitala Afganistanului. Atacul a fost revendicat de talibani, potrivit ministrului Apărării, Gabriel Leș.

Atacul a avut loc într-o zonă securizată din Kabul unde se află sediul NATO, CIA, Ambasada SUA și Ambasada Spaniei, zonă considerată a fi extrem de păzită.

„Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată”, se arată în comunicatul Ministerul Apărării Naționale.

Iohannis: Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis, joi, la Kabul.

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineață, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.

Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor și care-și va face în continuare datoria, alături de aliații și partenerii noștri, pentru menținerea păcii și securității internaționale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase”, a transmis Klaus Iohannis.

Dăncilă: Continuăm să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului

Premierul României, Viorica Dăncilă a postat un mesaj pe Facebook prin intermediul căruia a transmis condoleanțe soldatului român care și-a pierdut viața în atentatul terorist.

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan” , a scris Viorica Dăncilă.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW