Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Un milion de măști și 30.000 de combinezoane au ajuns în România / Primul transport cu echipamente medicale a fost blocat mai mult timp în Turcia

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , , ,

Un milion de măști de protecție și 30 000 de combinezoane au ajuns, miercuri, în România, cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe. Este primul transport de acest fel care a ajuns la noi în țară. Echipamentul medical a întârziat ceva vreme pentru că TIR-ul cu care era transportat a fost blocat ceva vreme în Turcia. 

Combinezoanele și măștile vor fi distribuite cu prioritate spitalelor de boli infecţioase din toată țara.

„Marfa trebuie împărţită în primul rând în centrele speciale de tratare a coronavirusului, apoi în toate celelalte spitale, instituţii critice, pacienţi critici şi apoi către populaţie în farmaciile cu regim deschis”, a mai spus şeful UNIFARM.

TIR-ul care transporta echipamentele medicale a intrat astăzi în țară, prin vama Giurgiu, cu sprijinul MAE.

„Am întâmpinat probleme de blocare a TIR-ului în vama turcă, cu sprijinul MAE, MI şi al domnului premier am reuşit să le aducem în ţară, de la vama Giurgiu convoiul a fost preluat de un echipaj al Ministerului de Interne care i-a creat culoar până la UNIFARM”, a declarat Adrian Ionel, director general UNIFARM, citat de Mediafax.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW