Tuesday, August 3, 2021
Jurnalism corect


Un membru CSM îi cere Liei Savonea să apere independența judecătorilor care l-au condamnat pe Liviu Dragnea. Apelul, după declarațiile lui Petre Lăzăroiu

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 4 iulie 2019 Etichete: , ,

Bogdan Mateescu, membru CSM, îi cere președintei Consiliului, Lia Savonea, să sesizeze Secţia pentru Judecători a CSM pentru a apăra independența judecătorilor care l-au condamnat pe Liviu Dragnea. Apelul magistratului vine ca urmare a declarațiilor lui Petre Lăzăroiu, fost judecător al Curții Constituționale a României, care a susţinut că decizia în cazul fostului lider PSD a fost una politică.

Mateescu: Se impune o reacţie publică, promptă, fermă din partea preşedintelui CSM

„Liviu Dragnea are motive de revizuire și de contestație în anulare. Eu nu cred că ținta a fost băgarea lui Dragnea în pușcărie, ci dispariția lui de pe scena politică. Cu siguranță, decizia în dosarul lui Liviu Dragnea a fost una politică”, a spus, miercuri, la Antena 3, Petre Lăzăroiu.

În urma acestei declarații, Mateescu spune că declarațiile lui Lăzăroiu pot fi percepute în mod obiectiv de către societate ca având greutate, iar conținutul lor pun la îndoială independența judecătorilor care s-au ocupat de cazul fostului lider al Partidului Social Democrat.

„Apreciez că se impune de îndată sesizarea Secției pentru judecători și o reacție publică promptă, fermă, din partea președintelui CSM ca reprezentant al acestui organism constituțional, așa cum s-a procedat în mod salutar și în alte ocazii, pentru apărarea independenței puterii judecătorești și a judecătorilor de la instanța supremă care au pronunțat hotătârile la care fostul judecător al CCR s-a referit”, se arată în solicitarea lui Bogdan Mateescu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW