Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Un medicament japonez care împiedică Covid-19 să intre în plămâni va ajunge în România

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , , ,

Peste două luni, va fi adus în România un medicament numit „nefamostat”, fabricat în Japonia, unde, într-o serie de studii clinice, a dat rezultate foarte bune în reducerea severității bolii provocate de coronavirus, a anunțat Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj.

Medicamentul nu este înregistrat în Uniunea Europeană, așa cum nu este nici Arbidoul, un antiviral rusesc administrat deja pacienților din România. Tratamentul produs de japonezi va trata 20 de pacienți, inițial, iar apoi ar putea fi aduse cantități suplimentare.

„El are indicaţie pentu tratamentul pancreatitei acute, este un medicament care reduce reacţia inflamatorie a organismului în această boală acută, deosebit de gravă şi de serioasă. Nafamostatul este extrem de eficient în a preveni legarea virusului SARS COV 2 de membrana alveolară pulmonară. Cu alte cuvinte, nu lasă virusul să intre şi să se multiplice în plămâni, se ştie că marea majoritate a cazurilor pacienţii mor de insuficienţă respiratorie pentru că plămânii sunt atacaţi de virus”, explică Dragoş Damian, potrivit Mediafax.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW