Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Un medic şi alţi trei angajaţi de la cabinetul unui medic de familie au fost reţinuţi pentru vaccinare fictivă

By news.ro , in Justitie Stirile zilei , at 4 mai 2022

Un medic şi trei angajaţi ai cabinetului unui medic de familie din comuna suceveană Ostra au fost reţinuţi de procurori, pentru că ar fi vaccinat fictiv împotriva COVID-19 un număr de 82 de persoane.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cele patru persoane sunt acuzate de infracţiuni în formă continuată de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, fals informatic, complicitate la fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Procurorii au constatat că, în perioada 18 iunie-22 octombrie 2021, un medic, împreună cu alte trei cadre medicale ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul unui cabinet medical individual situat în zona rurală a judeţului Suceava, implicate în procedura naţională de vaccinare a populaţiei cu vaccinul Johnson, a pus în aplicare o înţelegere infracţională clar stabilită.

Procurorii susţin că cele patru persoane au hotărât de comun acord să exercite multiple acte infracţionale interdependente, conectate şi succesive, dictate de specificul etapelor componente ale procedurii vaccinării contra Covid 19.

„Aceste conduite, realizate atât în autorat, cât şi în complicitate, au avut scopul de simula cât mai coerent şi realist aplicarea vaccinului, respectiv de a furniza documente cu menţiuni nereale unui număr de 82 de persoane, documente care să certifice imunizarea acestora prin vaccinare împotriva Covid 19, în condiţiile în care acestor persoane nu li s-a administrat doza unică de vaccin. Persoanele respective nu au fost nici măcar prezente în incinta cabinetului medical individual la data şi ora pretinsei vaccinări, menţionate atât în platforma electronică naţională ca date informatice anume introduse cât şi în actele specifice (adeverinţe de vaccinare) rezultate şi imprimate ca urmare a acestor demersuri”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii mai afirmă că „cele patru persoane au desfăşurat astfel o activitate ilegală menită să confere o certificare frauduloasă unor persoane care din diferite motive nu doreau să fie vaccinate, dar care urmăreau să beneficieze pe nedrept de avantajele imunizării conferite de legislaţia română şi europeană în domeniul sănătăţii”.

Cercetările în acest caz continuă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW