Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un medic militar venit la Spitalul din Suceava, infectat cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2020 Etichete: , ,

Un medic militar, care a venit de la Cluj la Spitalul Județean de Urgență din Suceava pentru a suplini lipsa de personal, s-a infectat cu COVID-19. Managerul unității sanitare, Daniel Derioiu, a precizat că riscul de contaminare este foarte ridicat, chiar dacă există suficiente echipamente de protecție.

„Este un risc asumat, într-un spital COVID se efectuează multe manevre medicale riscante, multe manevre generatoare de aerosoli. Se lucrează în condiții foarte grele, deficitul de personal duce la oboseală și astfel de incidente se întâmplă peste tot în lume. La un moment dat devin inevitabile. (…) Ne asumăm riscul în acest război foarte dur pentru a salva vieți, pentru a ajuta populația. Ne luăm măsurile de precauție și luptăm să reducem pe viitor și mai mult riscurile de îmbolnăvire, dar ne putem contamina oriunde, știm asta și ne asumăm cu toții”, a afirmat col. dr. Daniel Derioiu, pentru Monitorul de Suceava.

Medicul este internat și prezintă simptome ușoare, iar alți patru medici, cu care a intrat acesta în contact, sunt plasați în izolare. Aceștia vor fi înlocuiți cu alți cinci medici care vor veni din teritoriu.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *