Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Un medic din Vâlcea a suferit o reacție adversă rară după ce a primit a doua doză din vaccinul Pfizer/BioNTech

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 februarie 2021

Un medic din Vâlcea a suferit o reacție adversă rară, anume paralizie temporară facială, după ce i-a fost administrată cea de-a doua doză din vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. În acest moment, doctorul se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice, potrivit Ministerului Sănătății. 

Reacția adversă este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, potrivit prospectului vaccinului produs de BioNTech și Pfizer.

Medicul are 32 de ani, din informațiile transmise de DSP Vâlcea.

Redăm, în totalitate, comunicatul transmis de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW