Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Un medic din Iași se plânge de lipsa măștilor din spital / 31 de bolnavi de coronavirus, internați la Spitalul de Boli Infecțioase

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, Mihnea Hurmuzache, se plânge de lipsa materialelor și a echipamentelor necesare în tratarea bolnavilor de coronavirus. Doctorul susține că unitatea medicală duce lipsă de măști de protecție și spune că șase angajaţi ai spitalului care au luat contact cu un pacient infectat s-au autoizolat. 

“Aş vrea să fim realişti, cu picioarele pe pământ, şi să ne dăm seama că fără materiale, respectiv aceste măşti, este foarte dificil să lucrezi. Este riscant. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume: nu sunt măşti! Avem promisiuni, tot ni se spune că mâine se rezolvă, dar ştim că şi autostrăzile din România se fac cu promisiuni”, a declarat, miercuri, Mihnea Hurmuzache.

Medicul a atras atenția asupra faptului că șase colegi de-ai săi s-au autoizolat după ce au luat contact cu un pacient infectat.

“Sunt şase angajaţi din spital care se află în autoizolare, printre care şi singurul medic radiolog al unităţii. Dacă noi ne îmbolnăvim, ce va fi peste două săptămâni?”, a mai spus medicul.

Până în prezent au fost confirmate, în județul Iași, 19 persoane infectate cu coronavirus, toți fiind internați la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, conform DSP. La aceași unitate medicală mai sunt internați alți 12 pacienți din alte județe. 854 persoane din judeţul Iaşi sunt izolate în acest moment la domiciliu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW