Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Un medic de la Spitalul Penitenciar Dej, infectat cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

La Spitalul Penitenciar Dej un medic a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID-19, în condițiile în care, riscul de transmitere accelerată a virusului în mediul carceral este extrem de ridicat.
Medicul infectat ar fi intrat în contact cu doi deținuți, purtând mască de protecție, a declarat pentru Mediafax, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.
„Este un medic confirmat pozitiv la o unitate medicală din Dej care e acum internat în spital la Cluj-Napoca. Este în desfășurare o anchetă epidemiologică și, probabil, vom testa tot ce este acolo pentru siguranță. Medicul respectiv a intrat în contact doar cu doi deținuți, având mască de protecție și mănuși”, a spus Abrudean.

Sindicat din ANP: Riscul aici este foarte mare, pentru că sunt comunități închise

Sorin Dumitrașcu, Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ne-a declarat că măsura standard de prevenție, punerea în carantină a deținuților la intrarea într-un penitenciar, reprezintă baza și în cazul evitării transmiterii coronavirusului către persoanele aflate în mediul carceral.

Toți deținuții în momentul în care intră în penitenciar sunt ținuți în carantină timp de 21 de zile, oricine ar fi, cu sau fără coronavirus. Riscul aici estefoarte mare, pentru că sunt comunități închise. Noi facem asta dintotdeuna, este o banalitate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW