Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Un medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a fost diagnosticat cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: ,

Un medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a fost diagnosticat cu coronavirus. Femeia în vârstă de 31 de ani a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase, a anunțat managerul Institutului, Constantin Luca.

„Doctoriţa noastră, în vârstă de 31 de ani, vineri a simţit că are febră şi că o doare gâtul, a rămas acasă şi a anunţat spitalul. Am reuşit ieri să-i facem testul de coronavirus şi astăzi a venit rezultatul pozitiv. Niciun alt coleg nu a avut simptome sau altceva şi nici nu avem vreun pacient cu COVID-19. La noi, de două săptămâni se internează doar urgenţele. Cel mai probabil a luat virusul din comunitate. A fost deja transferată la Spitalul de Boli Infecţioase, se simte bine, nu mai are febră. Noi avem circuite separate la spital de când a început epidemia, dar facem acum anchetă epidemiologică pentru a stabili cu precizie cine a intrat în contact cu doctoriţa. Spitalul e dotat cu măşti, echipamente de protecţie”, a declarat medicul Constantin Luca pentru news.ro.

Pe teritoriul României au fost confirmate 144 de noi cazuri de COVID-19. În total au fost diagnosticate 906  persoane, dintre care 86 au fost declarate vindecate. Dintre acestea, 53 de cazuri de vindecare au fost înregistrate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.  De asemenea, au fost raportate 13 decese.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Număr persoane aflate în izolare la domiciliu este de 100.199.

În urma instituirii , începând de miercuri, 25 martie, ora 12.00, a fost interzisă circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu unele excepții. Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com