Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un jurnalist american ar fi fost ucis de forțele rusești, în Ucraina / Reacția The New York Times

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 martie 2022

UPDATE New York Times a precizat că Brent Renaud, jurnalistul american ucis în orașul ucrainean Irpin de armata rusă, nu lucra pentru publicație. Un purtător de cuvânt al ziarului se declară întristat de veste, dar spune că Brent Renaud nu a fost trimis de NYT în Ucraina, iar legitimația de presă găsită asupra lui este veche.

„Suntem profund îndurerați să aflăm despre moartea lui Brent Renaud. Brent a fost un cineast talentat care a contribuit la The New York Times de-a lungul anilor. Deși contribuise la NYT în trecut (cel mai recent în 2015), el nu era în misiune pentru niciun birou al NYT din Ucraina. Primele informații potrivit cărora ar fi lucrat pentru NYT au circulat, deoarece avea asupra sa o legitimație de presă emisă de New York Times, pentru o colaborare cu mulți ani în urmă”, este reacția oficială a NYT.

Știrea inițială

Un jurnalist de la New York Times ar fi fost ucis duminică, 13 martie, în orașul ucrainean Irpin, de forțele rusești. Brent Renaud, videojurnalist NYT, în vârstă de 51 de ani, ar fi fost împușcat mortal, iar colegul său rănit.

Informația a fost făcută publică de șeful Departamentului de Poliție din Kiev, Andrei Nebitov. Acesta a publicat pe contul său de Facebook o fotografie cu legitimația de presă și cu pașaportul lui Brent Renaud.

„Invadatorii ucid cu cinism chiar și jurnaliştii din mass-media internaționale care încearcă să arate adevărul despre atrocitățile trupelor rusești în Ucraina. Astăzi, un corespondent în vârstă de 51 de ani al New York Times a fost împușcat mortal în Irpen”, a scris Nebitov pe Facebook.

„Șeful Departamentului de Poliție din Kiev afirmă că trupele rusești au deschis focul asupra unei mașini în care se aflau jurnaliști străini și l-au împușcat mortal pe Brent Renaud, videojurnalist de 51 de ani de la New York Times, în Irpin. Unul dintre colegii săi a fost rănit și se află la spital”, a scris pe Twitter un alt jurnalist, Nick Stylianou.

Foto: Facebook/ Andrei Nebitov

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *