Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Un jandarm din Capitală ar fi ascuns faptul că a avut contact cu o persoană infectată cu Covid-19/ Parchetul Militar a deschis dosar penal

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , ,

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București a deschis dosar penal in rem, fiind sesizat de Direcția Generală de Jandarmi din Capitală cu privire la faptul că un subofițer jandarm ar fi ascuns faptul că a avut contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

„La data de 26.03.2020, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală, ca urmare a sesizării Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvărşirea infracţiunii de la art. 352 ind. 1 din Codul Penal, constând în posibila omisiune a unui subofiţet jandarm de a divulga unităţii unde îşi desfăşoară activitatea a unor informaţii esenţiale cu privire la intrarea în contact cu o persoană infectată cu o boală infectocotagioasă”, se arată într-un comunicat al parchetului.

De miercuri până joi au mai confirmate 123 de îmbolnăviri. Numărul total al cazurilor de infecție de pe teritoriul României a ajuns astfel la 1 029. Printre cazurile noi de infectare cu Covid-19 se numără și cel al unui jandarm din cadrul Direcției Generală de Jandarmi a Municipiului București.

„Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect”, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Referitor la acest caz, Jandarmeria din București a anunțat că subofițerul a raportat posibila contactare a virusului, dar fiindcă în spațiul public au fost lansate acuzații la adresa sa, conducerea DGJMB a decis să informeze unitatea de parchet competentă „pentru lămurirea tuturor aspectelor”.

„Referitor la primul caz al unui angajat al DGJMB confirmat pozitiv, precizăm că subofițerul a raportat cu celeritate posibila contactare a virusului, încă din primul moment în care a luat cunoștință de acest lucru.
Având în vedere faptul că în spațiul public au fost lansate acuzații la adresa sa, conducerea instituției a decis să informeze unitatea de parchet competentă, pentru lămurirea tuturor aspectelor”, se arată într-un comunicat de presă.

Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW