Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Un fost șef local din cadrul Hidroelectrica a făcut avere din lucrări inexistente și luare de mită/ Bărbatul a fost trimis în judecată

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul director al Sucursalei Hidrocentrale Bistrița Piatra Neamț, Constantin Grigoriu, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată, potrivit procurorilor anticorupție.

Pe lângă acesta, au mai fost trimiși în judecată și doi administratori ale unor societăți comerciale.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în perioada 2010-2011, în contextul realizării obiectivului de investiții „Acumularea Pașcani pe râul Siret în județele Iași și Suceava”, Grigoriu Constantin, în calitate de șef al respectivei sucursale, i-ar fi determinat pe reprezentanții societății contractante să încheie trei contracte de prestării servicii cu firmele administrate de ceilalți doi oameni trimiși în judecată.

Ulterior, în baza a 15 facturi fiscale ce ar fi fost emise de cele două societăți comerciale, cea contractantă ar fi decontat suma totală de 6.518.609 lei pentru lucrări care în realitate nu ar fi fost executate.

În aceeași perioadă, fost șef al Hidrocentrala Piatra Neamț, în calitate de președinte al unei comisii de evaluare, ar fi atribuit unei alte societăți comerciale un contract de lucrări la obiectivul “Acumulare Galbeni. Realizarea etanșării și consolidării digului mal drept pe zona km 0 – km 3. Lucrări de intervenții”.

În realitate, dacă s-ar fi respectat legislația în vigoare, oferta tehnică și financiară a societății respective ar fi trebuit respinsă de comisia de evaluare.

„Ulterior, inculpatul i-ar fi determinat pe reprezentanții societății contractante să încheie, trei contracte de furnizare bunuri și prestări servicii cu firma unuia dintre ceilalți doi inculpați în valoare totală de 5.004.200 euro fără TVA și 5.950.232 lei fără TVA. Urmare a acestor demersuri, beneficiul total al firmei administrată  de omul de afaceri ar fi fost de 1.718.818 euro și 2.541.280 lei”, au transmis procurorii anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Neamț.

Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW