Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Un fost primar din Bihor, trimis în judecată de DNA. Ar fi dat 3 milioane de lei din fondurile Primăriei către un club de fotbal

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Un fost primar al unei localități din Bihor, Adrian Nicolae Domocoș, a fost trimis în judecată joi, 22 septembrie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat că ar fi finanțat în mod ilegal clubul de fotbal din localitate, pe care tot el îl conducea. 

Fostul edil al municipiului Beiuș este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bihor.

Procurorii DNA susțin că Adrian Nicolae Domocoș ar fi aprobat, între 2008 și 2015, peste 340 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Beiuș către Asociația Sportivă Club Fotbal “Bihorul” Beiuș.

Suma totală alocată din fondurile Primăriei către clubul de fotbal este de 3.406.063 lei, potrivit comunicatului DNA.

De precizat este faptul că, în perioada 2008-2012, inculpatul Domocoș Adrian Nicolae ar fi ocupat și funcția de președinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activității.

Aceasta, în condițiile în care Consiliul municipal Beiuș nu a fost membru asociat în această structură de drept privat și nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal”, au explicat procurorii.

Fostul edil a mai fost condamnat, definitiv, la 5 ani și 8 luni de închisoare, în anul 2018, după ce a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, obținerea unui folos necuvenit pentru altul, fals intelectual, deținerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării și deținerea fără drept a munițiilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW